onsdag 29. mars 2017

Elektrisk Fotballbane?



Vi valgte temaet kunstgress fordi fotball er noe vi i gruppa driver med daglig og vi gjør alt for at verdens beste sport skal overleve! 

Hva er bra med Kunstgress?

There are both positives and negatives with artificial grass. In places like Norway it gets very cold in the winter and the normal grass freeze. Playing football outdoors in the winter in Norway on regular grass is a challenge and very difficult. That’s why countries like Norway have to use artificial grass so its easier to maintain and make sure that is more easy to play football the hole year. With artificial grass you can use it for many years, no water is needed, and you don’t need to cut it and the surface is very smooth. Several football clubs in Norway also provide the field with artificial grass heat during the winter, and then the grass feels like, as it was summer.
Normal grass can only be played at 200 hours every year, and need a lot of maintains to stay fresh and robust.


Hva er ikke bra med kunstgress?

Det som ikke bra med kunstgress er de små svarte gummiknottene som er laget av bildekk, de slipper ut mye miljøgasser, som påvirker miljøet på en negativ måte. En annen ting kan være at man må produsere flere fotballsko. idag finnes det 3 forskjellige knotter under skoa, det er SG, FG og AG. Mere fotballsko, gir mere CO2 fra fabrikker. 


Hva slags konsekvenser kan kunstgress ha?

Kommunen må passe på at kunstgresset er i orden 24/7... fordi jeg kan garantere at det folk som er gale nok til å brenne, sladde og dra av kunstgress tråene. En annen ting som kan være plagsomt er de gummiknottene som kan gå inn i skoene, det kan føre til at den ødelegger kampen/treningen din eller at du kan ta den med hjem. Kunstgress kan være ganske ekkelt... de gummiknottene gjør vondt å få i øye og det er ganske så lett å få i øye. En annen ting er at det gjør vondt og spille på kunstgress.

Alternativet kan være at...

Det vi kan gjøre er å ha en overtrekk over kunstgresset, da slipper man i hvertfall å brøyte... og en brøytemaskin bruker CO2. Vi burde egentlig ha overtrekk over gress og kunstgress. En annen ting som vi kan gjøre er at vi ikke har asfalt rundt kunstgresset, men at vi han gjerder rundt banen så slipper vi å gummiknottene rundt hele område.

-Arash og Andreas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar